היום ברור שכל ארגון חייב להיות Data driven.
אבל לבחור מערכת BI טובה זה לא מספיק. כדי שההטמעה תעבור בהצלחה, חשוב שהמערכת תסונכרן עם כל המערכות הקיימות בארגון. לשם כך יש להבין לעומק איך הנתונים הקיימים נאספו, ולהתאים את הדשבורד הנכון לכל מנהל ומנהלת.
איך עושים את זה?
למה כל ארגון חייב מערכת BI?
לכל הארגונים כיום יש big data, השאלה היא עד כמה הנתונים שנערמו לאורך השנים זמינים לנו, כמה הם מדויקים ובאיזו קלות ניתן להוציא מהם תובנות ולקבל על בסיסן החלטות שיגדילו את העסק. לפי פורסטר (Forrester), בארגונים שהם data driven הסיכוי להגדיל רווחיות צומח ב-78%.
כשלארגון שלכם אין מערכת בינה עסקית, הנתונים בעצם לא זמינים למנהלים. זה כמו לקבל החלטות בעיניים עצומות, לא?
כל המנהלים בארגון מדברים באותה שפה
ארגונים מחזיקים בכמויות גדלות והולכות של דטה, שמגיע מאינספור מקורות ונאסף אצל מנהלי מכירות, שיווק, תפעול וכספים בדו"חות אקסל. ומה קורה בסוף הרבעון? הרבה פעמים מתאכזבים לגלות שהנתונים "לא נפגשים".
זה גורר לא רק בזבוז זמן וכוח אדם מיותר, אלא בסופו של דבר המנהלים לא מנצלים את הנתונים האמיתיים לקבלת החלטות מושכלת, מבוססת דטה.
מערכת BI מנגישה למנהלים בארגון דשבורד מותאם אישית, מעודכן בזמן אמת ומסונכרן עם כל המערכות בארגון, גם אם הן ישנות: מערכות CRM, ERP, שיווק, מכירות, מלאי, ועוד.
בשלב ההטמעה אנחנו בוחרים את הנתונים המתאימים לכל מנהל ומנהלת, כך שיראו תמונה ניהולית ממבט-על, ובלחיצת כפתור יוכלו לרדת לפרטים הקטנים.
איך מוודאים שתהליך ההטמעה עובד חלק?
כשמטמיעים מערכת BI בארגון, חשוב לא רק לנתח את המידע, אלא גם להבין כיצד הוא נאסף – ולשם כך צריך להבין את התהליך לעומק. מידע שנאסף בצורה לא נכונה, לא ניתן ללמוד ממנו. המומחים של בינה (BINA) מלווים את הארגון בתהליך ההטמעה, עוזרים לדייק את תהליכי איסוף המידע, וכך לקבל מידע שניתן לבצע עליו ניתוחים איכותיים בחיתוכים שונים למנהלים.
כדי שמנהלים ומנהלות לא ירגישו ש'הזיזו להם את הגבינה' – חשוב לבחור שותף נכון, איתו ההטמעה עובדת חלק, והמערכת הופכת להיות "החברה הכי טובה" שלכם.
האם מערכת BI מתאימה רק לחברות גדולות?
כיום, גם חברות בינוניות וקטנות יכולות להרשות לעצמן מערכת BI ומשיגות נגישות מלאה למידע שלהן, בדיוק בדרך שבה הן רוצות שהוא יוצג.
האם אפשר לרכוש את התוכנה ולהטמיע אותה לבד?
אפשר! אבל כמומחים עם ניסיון של עשרות שנים בארגונים, אנחנו לא מאמינים במוצרי מדף, אלא בהתאמה מדויקת של המערכת לארגון.
איך בוחרים את השותף הנכון?
חברות רבות וטובות מציעות כיום פתרונות BI. למומחים של בינה יש רקע מקצועי כרואי חשבון, כמנהלי כספים בארגונים ובתפקידים בכירים אחרים, לכן אנחנו מכירים היטב את זרימת הנתונים בחברות מתעשיות שונות – רכב, לוגיסטיקה, איקומרס, ייצור ותעשייה – בהיבטים של ניהול מלאי, תפעול ובוודאי בתחום הפיננסי המורכב. עם 20 שנות ניסיון, מאות לקוחות כבר בחרו במומחים שמבינים לעומק את האתגרים ויודעים כיצד לגשת אליהם.
למה בינה?
חברת בינה עוסקת ב-BI למעלה מעשור. כ-Business partner של מיקרוסופט, אנו מפתחים ללקוחותינו פתרונות BI של מערכת Power BI בהתאמה אישית. הפתרונות שלנו מבוססים על שנים רבות של ניסיון עסקי בניהול כספים ונגיעה בכל פינה בארגון, עם מומחיות בניתוח והצגת מידע ותובנות למנהלים.
- התאמה אישית – כל לקוח זוכה לפיתוח מותאם לצרכיו, הטמעה וליווי מלא לאורך כל הדרך, בהתאם לנתונים שנגדיר יחד עם כל מנהל ומנהלת.
- הצוות המקצועי שלנו – מורכב מרו"ח וממהנדסי תעו"נ, שמכירים היטב את תחומי הלוגיסטיקה, הייצור, המלאי והתפעול בארגונים, ובוודאי את התחום הפיננסי.
- חסכון של זמן יקר ומשאבים – הפתרון שלנו מסייע לכם לחסוך זמן יקר כמו גם כוח אדם, ומספק לכם תובנות בזמן אמת – למחשב או לנייד.
המאמר פורסם במקור באתר אנשים ומחשבים, בקישור.